Preduzetnici

Preduzetnik

Još uvek niste registrovan član!

Ne znate koje su prednosti registrovanih korisnika!

Otkrijte Sada

Registrujte se!

Pristupite svim tekstovima, obezbedite sebi tehničku podršku i pomoć

Sjajno zvuči!!!
Preduzetnici
Preduzetnici
Preduzetnik

Preduzetnik je fizičko lice koje je registrovano i koje radi sticanja dobiti u vidu zanimanja obavlja sve zakonom dozvoljene delatnosti, uključujući umetničke i stare zanate i poslove domaće radinosti.

Vazna napomena je da ne postoji RADNJA kako se ranije smatralo, odnosno da RADNJA iako moze imati  naziv,  nema subjektivitet.

Sta to prakticno znaci?

Preduzetnik kao fizicko lice registrovano za obavljanje delatnosti moze sklapati komercijalne  i druge vrste ugovora samo pod svojim imenom i prezimenom i za sve obaveze iz poslovanja odgovara celokupnom imovinom. Obaveze zastarevaju u skladu sa Zakonom o obligacionim odnosima u onom delu koji se odnosi na fizicka lica.

Ovo je jedini negativni aspekt registrovanja privrednog subjekta u vidu preduzetnika.

U korist idu cinjenice da je stopa poreza na dobit manja, nema poreza na isplatu dividende  i sve kazne za privredne prekrsaje su i do 10 puta manje u odnosu na privredna drustva.

Za razliku od dobiti kod pravnih lica, koja se kod isplate jos jednom oporezuje porezom na isplatu dividende, prihod od obavljanja samostalne delatnosti u zavisnosti od statistickih podataka vazecih za tekucu godinu, se dodatno oporezuje GODISNJIM POREZOM NA DOHODAK GRADJANA.

Radionice

Tekst o radionicama opšti

Beginning with the Industrial Revolution era, a workshop may be a room, rooms or building which provides both the area and tools (or machinery) that may be required for the manufacture or repair of manufactured goods. Workshops were the only places of production until the advent of industrialization and the development of larger factories. In the 20th and 21st century, many Western homes contain a workshop in the garage, basement, or an external shed. Ho

29.12.2018.
sahflhdsaof sadfo asčdjf sj dfčsdaj f jsdjf psdj fp jsdpfj apsdj fć
Prikaži sve

Pošaljite nam Poruku

Nema glupih pitanja, postoje glupi odgovori.